Publikavimo data: 2025-08-17
Tuno žuvies salotos su grybais
Tunas yra rekordininkas pagal baltymų kiekį. Be to, jis švelnus, sultingas ir lengvai paruošiamas. Tuno skonis netipiškas žuvies mėsai, todėl prancūzai jį vadina "jūros veršiena". Tunas vienodai naudingas ir šviežias, ir konservuotas. Iš konservuoto tuno gaminamos sveikos ir sočios salotos.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus gabalėliais, o vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Salotas suplėšykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Apkepkite grybus su dar trupučiu augalinio aliejaus. Maišydami kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, pomidorus, agurkus, tuną ir keptus grybus.
Žingsnis 5
Salotas sudėkite į plokščią lėkštę. Papuoškite salotas majonezu.
Žingsnis 6
Ant salotų viršaus užberkite šiek tiek rukolos. Paruošta.
Kategorijos