Turkiška baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Turkiška baklava

Turkiška baklava yra tradicinis rytietiškas patiekalas iš sluoksniuotos tešlos, riešutų ir medaus. Šio saldaus skanėsto skonis nepakartojamas! Manoma, kad Turkija yra šio skanėsto gimtinė. Desertą galima pasigaminti pagal žingsnis po žingsnio pateiktą turkiškos baklavos receptą namuose. Gaminimo procesas gana ilgas, bet labai įdomus.
Gaminimo laikas
235 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
397 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Turkiška baklava Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite 30 g ištirpinto sviesto ir žiupsnelį druskos. Supilkite pašildytą pieną. Užminkykite tešlą - ji turi būti tanki ir elastinga. Uždenkite tešlą skudurėliu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

Žingsnis 2

Turkiška baklava Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Susmulkintus riešutus sumaišykite su cukraus pudra ir cinamonu. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Turkiška baklava Žingsnis 3
Pradėkite gaminti baklavą. Ištirpinkite sviestą. Padalykite tešlą į 10 dalių ir kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną plokštelę ir aptepkite ištirpintu sviestu. Kepimo indą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite pirmąją plokštelę. Į lėkštę dėkite 2 valgomuosius šaukštus įdaro taip, kad jis nesiektų lėkštės krašto. Tą patį padarykite su kiekviena lėkšte. Turėtumėte turėti 10 sluoksnių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti be įdaro.

Žingsnis 4

Turkiška baklava Žingsnis 4
Iškepkite baklavą. Paruoškite riebalus: kiaušinio trynį sumaišykite su pienu, įpilkite ištirpinto sviesto. Mišiniu patepkite baklavą. Padarykite rombų formos įpjovimus. Siųskite formą į įkaitintą 200 ℃ orkaitę. Kepkite 60 minučių 170 ℃ temperatūroje.

Žingsnis 5

Turkiška baklava Žingsnis 5
Paruoškite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite medų ir vandenį, pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, pavirkite 10 minučių.

Žingsnis 6

Baigti kepti baklavą. Išimkite baklavą iš orkaitės ir užpilkite paruoštą sirupą. Leiskite baklavai pastovėti 2 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos