Publikavimo data: 2024-05-19
Turkiška baklava
Turkiška baklava yra tradicinis rytietiškas patiekalas iš sluoksniuotos tešlos, riešutų ir medaus. Šio saldaus skanėsto skonis nepakartojamas! Manoma, kad Turkija yra šio skanėsto gimtinė. Desertą galima pasigaminti pagal žingsnis po žingsnio pateiktą turkiškos baklavos receptą namuose. Gaminimo procesas gana ilgas, bet labai įdomus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite 30 g ištirpinto sviesto ir žiupsnelį druskos. Supilkite pašildytą pieną. Užminkykite tešlą - ji turi būti tanki ir elastinga. Uždenkite tešlą skudurėliu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Susmulkintus riešutus sumaišykite su cukraus pudra ir cinamonu. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite gaminti baklavą. Ištirpinkite sviestą. Padalykite tešlą į 10 dalių ir kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną plokštelę ir aptepkite ištirpintu sviestu. Kepimo indą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite pirmąją plokštelę. Į lėkštę dėkite 2 valgomuosius šaukštus įdaro taip, kad jis nesiektų lėkštės krašto. Tą patį padarykite su kiekviena lėkšte. Turėtumėte turėti 10 sluoksnių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti be įdaro.
Žingsnis 4
Iškepkite baklavą. Paruoškite riebalus: kiaušinio trynį sumaišykite su pienu, įpilkite ištirpinto sviesto. Mišiniu patepkite baklavą. Padarykite rombų formos įpjovimus. Siųskite formą į įkaitintą 200 ℃ orkaitę. Kepkite 60 minučių 170 ℃ temperatūroje.
Žingsnis 5
Paruoškite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite medų ir vandenį, pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, pavirkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Baigti kepti baklavą. Išimkite baklavą iš orkaitės ir užpilkite paruoštą sirupą. Leiskite baklavai pastovėti 2 valandas.
Kategorijos