Publikavimo data: 2025-08-18
Turkiška baklava
Labai skanus ir lengvai pagaminamas desertas.
Žingsnis 1
Sumaišykite pieną, kefyrą, kiaušinį, actą ir aliejų.
Žingsnis 2
Suberkite miltus, 1 pakelį kepimo miltelių ir užminkykite tešlą. Leiskite jai pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių ir iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 4
Į formą pakaitomis dėkite tešlos lakštus ir kiekvieną jų apibarstykite smulkintais riešutais.
Žingsnis 5
Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą į porcijinius gabalėlius formoje. Užpildykite sviestu ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 7
Ant ugnies užkaiskite vandenį, cukrų ir citrinos skilteles. Užvirę pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 8
Išimkite troškinį iš orkaitės ir užpilkite citrinų sirupu. Leiskite jam susigerti. Turite sunaudoti visą sirupą.
Kategorijos