Turkiška baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Turkiška baklava

Labai skanus ir lengvai pagaminamas desertas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Turkiška baklava Žingsnis 1
Sumaišykite pieną, kefyrą, kiaušinį, actą ir aliejų.

Žingsnis 2

Turkiška baklava Žingsnis 2
Suberkite miltus, 1 pakelį kepimo miltelių ir užminkykite tešlą. Leiskite jai pastovėti 20 minučių.

Žingsnis 3

Turkiška baklava Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių ir iškočiokite plonu sluoksniu.

Žingsnis 4

Turkiška baklava Žingsnis 4
Į formą pakaitomis dėkite tešlos lakštus ir kiekvieną jų apibarstykite smulkintais riešutais.

Žingsnis 5

Turkiška baklava Žingsnis 5
Ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 6

Turkiška baklava Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą į porcijinius gabalėlius formoje. Užpildykite sviestu ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms.

Žingsnis 7

Turkiška baklava Žingsnis 7
Ant ugnies užkaiskite vandenį, cukrų ir citrinos skilteles. Užvirę pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 8

Turkiška baklava Žingsnis 8
Išimkite troškinį iš orkaitės ir užpilkite citrinų sirupu. Leiskite jam susigerti. Turite sunaudoti visą sirupą.

Žingsnis 9

Turkiška baklava Žingsnis 9
Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, tešlos desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 10 minučių, užkandis, medaus sezonas, baklava, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos