Publikavimo data: 2025-08-18
Turkiškas bourekas su varške.
Mūsų šeima mėgsta kepinius, dažnai juos kepu. Burekas yra vienas iš labiausiai pavykusių ir skaniausių patiekalų.
Žingsnis 1
Sumaišykite varškę su grietine, druska ir pipirais pagal skonį. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio, baltymą supilame į varškės masę, o trynį padalijame į dvi dalis, vieną dalį išimame, jos prireiks burekui patepti prieš kepimą, o kitą dalį dedame į varškės įdarą.
Žingsnis 2
Paimkite vieną fillo tešlos lakštą, dėkite ant jo dalį įdaro, o likusį lakštą patepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 3
Tešlos kraštą keliais posūkiais aptepkite varške, įpilkite dar šiek tiek varškės, aptepkite visą tešlą ir toliau ją sukite.
Žingsnis 4
Susuktą tešlą sudėkite į kepimo indą, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos