Turkiškas bourekas su varške. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Turkiškas bourekas su varške.

Mūsų šeima mėgsta kepinius, dažnai juos kepu. Burekas yra vienas iš labiausiai pavykusių ir skaniausių patiekalų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.24/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Turkiškas bourekas su varške. Žingsnis 1
Sumaišykite varškę su grietine, druska ir pipirais pagal skonį. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio, baltymą supilame į varškės masę, o trynį padalijame į dvi dalis, vieną dalį išimame, jos prireiks burekui patepti prieš kepimą, o kitą dalį dedame į varškės įdarą.

Žingsnis 2

Turkiškas bourekas su varške. Žingsnis 2
Paimkite vieną fillo tešlos lakštą, dėkite ant jo dalį įdaro, o likusį lakštą patepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Žingsnis 3

Turkiškas bourekas su varške. Žingsnis 3
Tešlos kraštą keliais posūkiais aptepkite varške, įpilkite dar šiek tiek varškės, aptepkite visą tešlą ir toliau ją sukite.

Žingsnis 4

Turkiškas bourekas su varške. Žingsnis 4
Susuktą tešlą sudėkite į kepimo indą, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas su vaisiais ir uogomis, desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pyragai, saldūs pyragai, receptų knyga, bananų pyragai, pyragai su grietine, kepimas su grietine, pyragai su kiaušiniu, desertai su grietine, kepimas su kiaušiniu, sviesto pyragai, kepimas su vaisiais

Kategorijos