Publikavimo data: 2025-08-21
Tvorožiniai sausainiai
Kai noriu vaikus palepinti skaniais naminiais sausainiais, visada gaminu tik varškės sausainius. Tam reikia mažiausiai ingredientų ir valandos laisvo laiko.
Žingsnis 1
Sudėkite varškę į dubenį ir sutrupinkite visus gumulėlius. Į varškę sudėkite minkštą sviestą ir šakute išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Miltus, druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir granuliuotą cukrų sumaišykite su varškės mase.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite ir suformuokite tvirtą rutulį, kad neliptų prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
Žingsnis 4
Šaltą tešlą susukite į dešrą ir supjaustykite vienodais 1 cm storio griežinėliais. Tada kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite gana plonai, maždaug 0,5 cm. Stikline išpjaukite plokščius pyragėlius.
Žingsnis 5
Vieną plokštainio pusę pamirkykite cukruje, perlenkite per pusę ir dar kartą perlenkite per pusę, kad gautųsi 1/4 apskritimo. Viršų pabarstykite cukrumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite skardą su sausainiais į jau įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos