Publikavimo data: 2025-08-18
Ugnikalnio pyragas
Pyragas gaunasi labai skanus, įmirkęs, nesunkiai paruošiamas.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 200 g cukraus, išplakite mikseriu iki tirštų baltų putų.
Žingsnis 2
Įpilkite 200 g grietinės ir sodos su actu, išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, į vieną įberkite kakavos ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Ištepkite kepimo indą riebalais, sudėkite į jį vieną dalį tešlos ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Iškepkite antrąją tešlos dalį. Kai baltas pyragas atvės, supjaustykite jį vienodais maždaug 2 cm dydžio gabalėliais. Nupjaukite viršutinį šokoladinio pyrago sluoksnį.
Žingsnis 5
Apatinį sluoksnį apšlakstykite mirkymo vandeniu ir cukrumi. Paruoškite kremą plakant grietinę ir cukrų, kol cukrus ištirps. Kremu aptepkite tortą.
Žingsnis 6
Kiekvieną biskvito gabalėlį panardinkite į kremą ir išdėliokite į krūvą. Ant viršaus užtepkite likusį kremą.
Žingsnis 7
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant pyrago viršaus. Palikite šaldytuve 2 valandoms.
Kategorijos