Publikavimo data: 2025-08-19
Uogų kisielius multicooker įrenginyje
Kisel - tradicinis rusiškas gėrimas, kurį ruošdavo dar mūsų prosenelės. Jis gaminamas iš bet kokių uogų ir vaisių: spanguolių, kalinų, obuolių, vyšnių, braškių, aviečių ir serbentų. Vasaros-rudens sezonu jis gaminamas iš šviežių vaisių ir uogų, o žiemos-pavasario sezonu - iš šaldytų. Kiselis yra labai naudingas: jis maistingas ir jame gausu vitaminų. Jį galima paruošti įvairios konsistencijos. Konsistencija daugiausia priklauso nuo krakmolo kiekio. Pabandykite uogų kisielių gaminti daugiafunkciniame keptuve.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų sultinį. Uogas sudėkite į multicookerio dubenį, suberkite cukrų, užpilkite keturiais puodeliais verdančio vandens. Uždarykite multicookerio dangtį, įjunkite "Virimo" režimą ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Ištirpinkite krakmolą stiklinėje šalto vandens. Pamažu supilkite krakmolo vandenį į uogų sultinį, nuolat maišydami plaktuvu. Grietinę perkoškite per sietelį.
Kategorijos