Publikavimo data: 2025-08-18
Uogų pyragas a la "The New York Times".
Vaikystėje šį pyragą kepti mane išmokė mama, o aš jo išmokau savo dukrą. Jį labai lengva paruošti ir jis nepaprastai švelnus, minkštas ir skanus. O ingredientų beveik visada galima rasti bet kuriame šaldytuve ar artimiausioje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi ir druska. Atskirai po vieną įmuškite kiaušinius ir porą minučių plakite dideliu greičiu, kol taps purūs ir balti.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite. Sudėkite kiaušinius, sviestą, cukrų ir druską ir išmaišykite silikonine mentele iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Nuplaukite uogas po vandeniu ir pašalinkite drėgmės perteklių. Jei naudojate slyvas, tiesiog perpjaukite jas per pusę ir pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į formą, prieš tai ją patepdami sviestu. Paskirstykite tolygiu sluoksniu. Tolygiu sluoksniu išdėliokite uogas, šiek tiek jas prispausdami. Slyvas įspauskite į tešlą žievele į apačią. Pabarstykite cinamono cukrumi.
Žingsnis 5
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku.
Kategorijos