Publikavimo data: 2025-08-18
Uogų pyragas su raudonaisiais serbentais
Raudonieji serbentai - skanios, ryškios uogos su lengvu rūgštelės prieskoniu. Šių uogų nauda neįtikėtinai didelė, nes jose yra daug vitaminų, geležies ir kalio, kurie būtini naudingai širdies veiklai. Ši uoga puikiai dera su saldžia, švelnia tešla. Rezultatas - įdomus desertas, pasižymintis originaliu, nepakartojamu skoniu. Nė vienas šeimyninis arbatos vakarėlis neapsieina be saldumynų. Toks pyragas neabejotinai papuoš jūsų stalą ir nusipelnys artimųjų pagyrų. Paprastai uogų pyragai kepami vasarą. Tačiau jei šviežias uogas pakeisite šaldytomis, šis pyragas gali džiuginti ištisus metus.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite mikseriu, palaipsniui įmaišydami likusį cukrų, kol cukrus ištirps. Mišinys turėtų padidėti ir būti labai purus. Įpilkite šilto pieno ir augalinio aliejaus. Švelniai išmaišykite tešlą ir tada sudėkite sausus ingredientus - miltus, druską, vaniliną ir kepimo miltelius. Supilkite tešlą į kepimo formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 2
Atidėkite saują uogų papuošimui. Raudonuosius serbentus užpilkite cukrumi (3 valgomuosius šaukštus iš viso kiekio) ir lengvai sutrinkite. Jei naudojate šviežias uogas, uogų mirkymas jau paruoštas. Jei turite šaldytų uogų, kelias minutes pavirkite jas ant viryklės, sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį. (Kad serbentų tyrė būtų tirštesnės konsistencijos, į paruoštą serbentų tyrę galite įberti vieną arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo, atskiesto trupučiu šalto vandens; tokiu atveju užvirinkite ir maišydami virkite bent pusę minutės).
Žingsnis 3
Atvėsusį pyragą užpilkite uogų mišiniu ir apibarstykite likusiais serbentais. Jei turite šviežių uogų, papuošimui naudokite visas kekes.
Kategorijos