Publikavimo data: 2025-08-20
Uogų sūrio pyragas
Šiandien sūrio pyragas yra vienas populiariausių desertų. Nėra vieno konkretaus šio skanėsto recepto. Dažniausiai sūrio pyragas gaminamas pagal autorinius arba klasikinius receptus, šiek tiek keičiant pyrago sudėtį ir paruošimo būdą. Vienintelė ir bene svarbiausia patiekalo dalis yra jo sūrio įdaras. Be sūrio, įdarui taip pat naudojamas cukrus ir grietinėlė. Sūrio pyrago pagrindas gaminamas iš įvairių krekerių arba sausainių. Desertas puošiamas plakta grietinėle arba kitais atributais, pavyzdžiui, želė ar ledais.
Žingsnis 1
Uogas, cukrų ir vandenį sudėkite į puodą. Virkite apie 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir sirupą perkoškite į atskirą dubenį. Leiskite jam atvėsti. Sudėkite želatiną iš to paties indo.
Žingsnis 2
Atskirai sumaišykite varškę, grietinę, vanilę ir paprastąjį cukrų. Mišinį sumaišykite mikseriu. Sudėkite želatiną iš kito indo.
Žingsnis 3
Sumaišykite sausainius su kakava ir pienu. Uždenkite formą maistine plėvele ir sudėkite sausainių sluoksnį. Ant sausainių užtepkite varškės įdarą ir gerai paskirstykite. Dėkite formą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Uogų įdarą supilkite ant varškės mišinio ir vėl 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos