Uogų zefyras, kuris visada veikia. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Uogų zefyras, kuris visada veikia.

Zefyrų receptas pagal kremo technologiją užtikrina stabilų rezultatą. Jums prireiks virtuvinių svarstyklių, tešlos termometro ir planetinio maišytuvo, kad gaminimo etapai būtų atlikti aiškiai ir teisingai. Neturint planetinio maišytuvo, zefyrus galima ruošti geros galios rankiniu maišytuvu, o ingredientų skaičių sumažinti 2 kartus. Pagal šį receptą galite pasigaminti bet kokio skonio zefyrų, pakeisdami vieną uogų tyrę kita.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Uogų zefyras, kuris visada veikia. Žingsnis 1
Uogų tyrę, vandenį, 280 g cukraus, agarą sumaišykite su vandeniu, 280 g cukraus, agaru ir statykite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Mišiniui užvirus, sumažinkite ugnį ir palikite sirupą užvirti iki 106 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Uogų zefyras, kuris visada veikia. Žingsnis 2
Kol sirupas verda, mikserio dubenyje pradėkite plakti kiaušinio baltymą, palaipsniui įmaišydami likusį cukrų. Kai baltymai bus išplakti iki vientisos masės, t. y. gerai laikysis ant maišytuvo šluotelės, įmaišykite citrinos rūgštį.

Žingsnis 3

Uogų zefyras, kuris visada veikia. Žingsnis 3
Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, toliau plakdami baltymus, plona srovele supilkite sirupą į baltymus. Baltymų mišinio tūris greitai padidės. Kai bus supiltas visas sirupas, plakite dar 1 minutę.

Žingsnis 4

Uogų zefyras, kuris visada veikia. Žingsnis 4
Perpilkite zefyrų mišinį į konditerinį maišelį ir pilkite zefyrus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite zefyrus sustingti 1 valandai.

Žingsnis 5

Uogų zefyras, kuris visada veikia. Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite cukraus pudrą ir kukurūzų krakmolą. Į šį mišinį suberkite zefyrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, serbentų sezonas, obuolių sezonas, zefyrai, receptų knyga, agaro agaro desertai, agaro agaro zefyrai

Kategorijos