Publikavimo data: 2025-08-19
Uogų zefyras, kuris visada veikia.
Zefyrų receptas pagal kremo technologiją užtikrina stabilų rezultatą. Jums prireiks virtuvinių svarstyklių, tešlos termometro ir planetinio maišytuvo, kad gaminimo etapai būtų atlikti aiškiai ir teisingai. Neturint planetinio maišytuvo, zefyrus galima ruošti geros galios rankiniu maišytuvu, o ingredientų skaičių sumažinti 2 kartus. Pagal šį receptą galite pasigaminti bet kokio skonio zefyrų, pakeisdami vieną uogų tyrę kita.
Žingsnis 1
Uogų tyrę, vandenį, 280 g cukraus, agarą sumaišykite su vandeniu, 280 g cukraus, agaru ir statykite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Mišiniui užvirus, sumažinkite ugnį ir palikite sirupą užvirti iki 106 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Kol sirupas verda, mikserio dubenyje pradėkite plakti kiaušinio baltymą, palaipsniui įmaišydami likusį cukrų. Kai baltymai bus išplakti iki vientisos masės, t. y. gerai laikysis ant maišytuvo šluotelės, įmaišykite citrinos rūgštį.
Žingsnis 3
Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, toliau plakdami baltymus, plona srovele supilkite sirupą į baltymus. Baltymų mišinio tūris greitai padidės. Kai bus supiltas visas sirupas, plakite dar 1 minutę.
Žingsnis 4
Perpilkite zefyrų mišinį į konditerinį maišelį ir pilkite zefyrus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite zefyrus sustingti 1 valandai.
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite cukraus pudrą ir kukurūzų krakmolą. Į šį mišinį suberkite zefyrus.
Kategorijos