Publikavimo data: 2024-04-08
Uogų želė
Braškių želė yra sveikas ir labai skanus desertas, kuris patiks vaikams. Pagal šį nuoseklų receptą želė gaminama iš greitai užšaldytų uogų ir želatinos. Dėl modernaus šaldymo metodo sultys susikristalizuoja į smulkias ledo daleles. Todėl braškių skonis išlieka toks pat kaip ir šviežių. Uogų želė namuose pasigaminti labai paprasta.
Žingsnis 1
Iš uogų paruoškite želė. Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų. Uogas užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 10 minučių, kol jos šiek tiek atvės.
Žingsnis 2
Sutrinkite braškes trintuvu. Supilkite mišinį į švarų puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite tirpiąją želatiną ir maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Mišinį per marlę perkoškite į dubenį. Supilkite mišinį į formeles arba stiklines. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms arba per naktį.
Kategorijos