Uogų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Uogų želė

Braškių želė yra sveikas ir labai skanus desertas, kuris patiks vaikams. Pagal šį nuoseklų receptą želė gaminama iš greitai užšaldytų uogų ir želatinos. Dėl modernaus šaldymo metodo sultys susikristalizuoja į smulkias ledo daleles. Todėl braškių skonis išlieka toks pat kaip ir šviežių. Uogų želė namuose pasigaminti labai paprasta.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Uogų želė Žingsnis 1
Iš uogų paruoškite želė. Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų. Uogas užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 10 minučių, kol jos šiek tiek atvės.

Žingsnis 2

Uogų želė Žingsnis 2
Sutrinkite braškes trintuvu. Supilkite mišinį į švarų puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite tirpiąją želatiną ir maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Uogų želė Žingsnis 3
Mišinį per marlę perkoškite į dubenį. Supilkite mišinį į formeles arba stiklines. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms arba per naktį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos