Upėtakis, keptas su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-21

Upėtakis, keptas su grybais

Neįtikėtinai skanus upėtakis, sultingas, aromatingas, gražus. Upėtakių mėsoje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių. Upėtakių vartojimas teigiamai veikia nervų sistemą, gerina atmintį. Receptas puikiai tinka, kai reikia greitai ir skaniai pagaminti maistą. Kad ir kokią didelę porciją paruoštumėte, vėliau nieko neliks.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Upėtakis, keptas su grybais Žingsnis 1
Upėtakio filė supjaustykite porcijomis. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: morkas - apskritimais, svogūnus - kubeliais, o grybus - griežinėliais.

Žingsnis 2

Upėtakis, keptas su grybais Žingsnis 2
Išskleiskite foliją, sudėkite ant jos daržoves ir žuvį, pabarstykite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai apvyniokite iš visų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, sudėkite į ją suvyniotas daržoves ir žuvį ir kepkite toje pačioje temperatūroje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos