Upėtakis su sviestu orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Upėtakis su sviestu orkaitėje

Upėtakis yra viena skaniausių žuvų. Orkaitėje po sviestu jis būna labai sultingas ir aromatingas. Upėtakis priklauso lašišinių šeimai, todėl patiekalas bus gana sotus. Jį galima kepti su svogūnais arba įvairiomis daržovėmis, pagardintomis kvapniais prieskoniais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakis su sviestu orkaitėje Žingsnis 1
Iš folijos padarykite "lėkštes" pagal kepsnių dydį. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įtrinkite prieskonius į žuvį ir įdėkite į foliją. Perkelkite kepsnius į kepimo skardą. Atsargiai užlenkite folijos kraštus.

Žingsnis 2

Upėtakis su sviestu orkaitėje Žingsnis 2
Ant žuvies viršaus pabarstykite krapų ir paskleiskite sviesto gabalėlius po visą žuvies paviršių. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol žuvis iškeps. Labai minkštą ir sultingą upėtakį patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos