Publikavimo data: 2024-06-15
Upėtakis su sviestu orkaitėje
Upėtakis yra viena skaniausių žuvų. Orkaitėje po sviestu jis būna labai sultingas ir aromatingas. Upėtakis priklauso lašišinių šeimai, todėl patiekalas bus gana sotus. Jį galima kepti su svogūnais arba įvairiomis daržovėmis, pagardintomis kvapniais prieskoniais.
Žingsnis 1
Iš folijos padarykite "lėkštes" pagal kepsnių dydį. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įtrinkite prieskonius į žuvį ir įdėkite į foliją. Perkelkite kepsnius į kepimo skardą. Atsargiai užlenkite folijos kraštus.
Žingsnis 2
Ant žuvies viršaus pabarstykite krapų ir paskleiskite sviesto gabalėlius po visą žuvies paviršių. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol žuvis iškeps. Labai minkštą ir sultingą upėtakį patiekite karštą.
Kategorijos