Publikavimo data: 2025-08-18
Upėtakis su troškintomis daržovėmis ir bazilikais
Upėtakis su troškintomis daržovėmis ir bazilikais yra neįtikėtinai skanus ir sveikas patiekalas, nes jame gausu įvairių daržovių. Upėtakiuose gausu lengvai virškinamų baltymų ir nesočiųjų riebalų rūgščių, todėl tai puikus maistas sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Žuvį iš vidaus ir iš išorės pasūdykite, papipirinkite ir sudėkite ant kepimo skardos. Išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir apipilkite žuvį. Supjaustykite citriną griežinėliais. Jų dėkite į upėtakio pilvą ir keletą ant žuvies viršaus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 35 minutes.
Žingsnis 2
Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais, paprikas - vidutinio dydžio griežinėliais, o žiedinius kopūstus - mažais žiedynais. Porus supjaustykite mažais pusžiedžiais. Svogūnus 3-4 minutes pakepinkite nepridegančioje keptuvėje.
Žingsnis 3
Tada sudėkite visas daržoves ir bazilikus prie svogūnų ir troškinkite 7-10 minučių, kol pusiau išvirs. Likus 15-20 min. iki žuvies paruošimo perkelkite troškintas daržoves prie žuvies ir kepkite kartu. Patiekdami patiekalą apliekite saldžiarūgščiu padažu.
Kategorijos