Publikavimo data: 2024-06-15
Upėtakių gravlax su burokėliais
Pagal skandinavišką receptą paruoškite šaltą užkandį iš upėtakio ir burokėlių. Žuvis gausiai įtrinama prieskoniais ir padengiama burokėlių sluoksniu. Patiekalo paslaptis - pergamentas, kuriuo tvirtai apvyniojamas upėtakis. Gaunasi labai skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Burokėlius gerai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 160 ℃ temperatūroje 60 minučių, kol suminkštės. Išimkite burokėlius iš orkaitės ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Indelyje sumaišykite žievelę, čiobrelių lapelius, druską ir cukrų. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 2
Išimkite žuvies filė nuo kaulų, nuvalykite visas puses servetėle, kad pašalintumėte drėgmės perteklių, ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Apibarstykite filė vienodu druskos ir cukraus sluoksniu, švelniai apšlakstykite alkoholiu ir ant viršaus sudėkite tarkuotus burokėlius.
Žingsnis 3
Suvyniokite pergamentą taip, kad žuvis būtų visiškai uždengta. Žuvį įdėkite į kepimo indą, po kuriuo padėkite vielinį grotelį arba švarų audeklą, kad susidarytų pagalvėlė. Palikite 8-14 valandų. Kuo ilgiau žuvis stovės tokioje būklėje, tuo tirštesnė bus jos konsistencija. Atėjus norimam momentui, išimkite žuvį iš pergamento, nuplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite servetėle. Filė peiliu supjaustykite žuvį plonais griežinėliais.
Kategorijos