Upėtakių gravlax su burokėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Upėtakių gravlax su burokėliais

Pagal skandinavišką receptą paruoškite šaltą užkandį iš upėtakio ir burokėlių. Žuvis gausiai įtrinama prieskoniais ir padengiama burokėlių sluoksniu. Patiekalo paslaptis - pergamentas, kuriuo tvirtai apvyniojamas upėtakis. Gaunasi labai skanus patiekalas.
Gaminimo laikas
960 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakių gravlax su burokėliais Žingsnis 1
Burokėlius gerai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 160 ℃ temperatūroje 60 minučių, kol suminkštės. Išimkite burokėlius iš orkaitės ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Indelyje sumaišykite žievelę, čiobrelių lapelius, druską ir cukrų. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka.

Žingsnis 2

Upėtakių gravlax su burokėliais Žingsnis 2
Išimkite žuvies filė nuo kaulų, nuvalykite visas puses servetėle, kad pašalintumėte drėgmės perteklių, ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Apibarstykite filė vienodu druskos ir cukraus sluoksniu, švelniai apšlakstykite alkoholiu ir ant viršaus sudėkite tarkuotus burokėlius.

Žingsnis 3

Upėtakių gravlax su burokėliais Žingsnis 3
Suvyniokite pergamentą taip, kad žuvis būtų visiškai uždengta. Žuvį įdėkite į kepimo indą, po kuriuo padėkite vielinį grotelį arba švarų audeklą, kad susidarytų pagalvėlė. Palikite 8-14 valandų. Kuo ilgiau žuvis stovės tokioje būklėje, tuo tirštesnė bus jos konsistencija. Atėjus norimam momentui, išimkite žuvį iš pergamento, nuplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite servetėle. Filė peiliu supjaustykite žuvį plonais griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos