Publikavimo data: 2024-05-01
Upėtakių sūdymas
Presuotiems upėtakiams marinuoti reikia tik trijų ingredientų: upėtakių, druskos ir cukraus. Jei nespėjate žuvies suvalgyti per porą dienų, užšaldykite ją. Norėdami tai padaryti, filė nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, kad nesusidarytų ledo plutelė, apvyniokite ją keliais sluoksniais maistinės plėvelės ir įdėkite į sandarų maišelį šaldiklyje. Užšaldytą filė galima laikyti iki šešių mėnesių. Sūdę upėtakį, neišmeskite kaulų, uodegos ir galvos. Iš jų galima pasigaminti sultinio sriubai ar sultiniui.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Nuplaukite ir nusausinkite upėtakius. Upėtakį supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinavimo mišinį. Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvį.
Žingsnis 3
Pasūdykite upėtakius. Sudėkite žuvį į sūdyklą. Uždėkite upėtakį ant preso. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms. Nuimkite presą ir palikite žuvį šaldytuve dar 8 valandoms. Nusausinkite sūrymą.
Kategorijos