Upėtakių sūdymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Upėtakių sūdymas

Presuotiems upėtakiams marinuoti reikia tik trijų ingredientų: upėtakių, druskos ir cukraus. Jei nespėjate žuvies suvalgyti per porą dienų, užšaldykite ją. Norėdami tai padaryti, filė nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, kad nesusidarytų ledo plutelė, apvyniokite ją keliais sluoksniais maistinės plėvelės ir įdėkite į sandarų maišelį šaldiklyje. Užšaldytą filė galima laikyti iki šešių mėnesių. Sūdę upėtakį, neišmeskite kaulų, uodegos ir galvos. Iš jų galima pasigaminti sultinio sriubai ar sultiniui.
Gaminimo laikas
810 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakių sūdymas Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Nuplaukite ir nusausinkite upėtakius. Upėtakį supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 2

Upėtakių sūdymas Žingsnis 2
Paruoškite marinavimo mišinį. Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvį.

Žingsnis 3

Upėtakių sūdymas Žingsnis 3
Pasūdykite upėtakius. Sudėkite žuvį į sūdyklą. Uždėkite upėtakį ant preso. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms. Nuimkite presą ir palikite žuvį šaldytuve dar 8 valandoms. Nusausinkite sūrymą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos