Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis

Pitos ir su ja susijusių patiekalų tėvynė - Rytų šalys. Tiek "šavarma", tiek "šaverma" neabejotinai yra iš Rytų atkeliavę patiekalai. Tačiau žodis "shawarma" turi turkiškas šaknis ir reiškia įvyniojimą, apvyniojimą, o jei atsižvelgsime į arabišką versiją, "shawarma" verčiamas kaip kepimas ant atviros ugnies. Tačiau dabar įvairūs mėsos ir žuvies užkandžiai vyniojami į pitos duoną, o šavarma virsta restoranų užkandžiais - apetitą keliančiais plonai supjaustytais ritinėliais.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis Žingsnis 1
Atsargiai nuimkite lašišos filė nuo odos. Supjaustykite išilgai ne storesniais nei centimetro griežinėliais.

Žingsnis 2

Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis Žingsnis 2
Paskleiskite pitą ant švaraus stalo paviršiaus. Tolygiai užtepkite du šaukštus varškės.

Žingsnis 3

Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis Žingsnis 3
Ant viršaus uždėkite lašišos griežinėlių ir kapotų petražolių. Suvyniokite į ritinį, virtuvine lentute prispauskite viršų ir supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos