Publikavimo data: 2025-08-20
Užkandžiaukite šviežiai kapotomis petražolėmis
Pitos ir su ja susijusių patiekalų tėvynė - Rytų šalys. Tiek "šavarma", tiek "šaverma" neabejotinai yra iš Rytų atkeliavę patiekalai. Tačiau žodis "shawarma" turi turkiškas šaknis ir reiškia įvyniojimą, apvyniojimą, o jei atsižvelgsime į arabišką versiją, "shawarma" verčiamas kaip kepimas ant atviros ugnies. Tačiau dabar įvairūs mėsos ir žuvies užkandžiai vyniojami į pitos duoną, o šavarma virsta restoranų užkandžiais - apetitą keliančiais plonai supjaustytais ritinėliais.
Žingsnis 1
Atsargiai nuimkite lašišos filė nuo odos. Supjaustykite išilgai ne storesniais nei centimetro griežinėliais.
Žingsnis 2
Paskleiskite pitą ant švaraus stalo paviršiaus. Tolygiai užtepkite du šaukštus varškės.
Žingsnis 3
Ant viršaus uždėkite lašišos griežinėlių ir kapotų petražolių. Suvyniokite į ritinį, virtuvine lentute prispauskite viršų ir supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais.
Kategorijos