Užkandžių eklerai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Užkandžių eklerai

Šio patiekalo pavadinimas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "blykstė". Jis taip pavadintas dėl dviejų priežasčių: eklerai iškepa labai greitai, bet ir valgomi žaibiškai. Įdomu tai, kad šie pyragaičiai gali atlikti ne tik deserto funkciją, jei vietoj kremo įdarui naudosite ką nors kita - nesaldūs eklerai gali būti puikus greitas užkandis, lengvai paruošiamas ir lengvai valgomas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Užkandžių eklerai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.

Žingsnis 2

Užkandžių eklerai Žingsnis 2
Į tešlą įmuškite kiaušinius. Leiskite tešlai atvėsti kitame dubenyje, nes priešingu atveju įmaišyti kiaušiniai sutirštės. Dubenyje suplakite visus kiaušinius ir nuolat maišydami dalimis įmaišykite į tešlą. Eklerų tešla turi lašėti nuo mentelių.

Žingsnis 3

Užkandžių eklerai Žingsnis 3
Paruoškite kepimui. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, kad eklerai nepriliptų. Iškepkite maždaug 11-12 cm ilgio eklerus. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 4

Užkandžių eklerai Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Kiaušinį sutarkuokite smulkia tarka, sūrį sutarkuokite taip pat smulkiai. Susmulkinkite krapus. Įdarą sumaišykite, įpilkite majonezo ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Užkandžių eklerai Žingsnis 5
Įdarykite eklerus. Perpjaukite eklerus šonuose, ne iki galo, ir įdarykite įdaru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
konditerijos gaminiai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų., eklerai, receptų knyga, kiaušinių tešla

Kategorijos