Publikavimo data: 2024-05-20
Užkandžių eklerai
Šio patiekalo pavadinimas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "blykstė". Jis taip pavadintas dėl dviejų priežasčių: eklerai iškepa labai greitai, bet ir valgomi žaibiškai. Įdomu tai, kad šie pyragaičiai gali atlikti ne tik deserto funkciją, jei vietoj kremo įdarui naudosite ką nors kita - nesaldūs eklerai gali būti puikus greitas užkandis, lengvai paruošiamas ir lengvai valgomas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.
Žingsnis 2
Į tešlą įmuškite kiaušinius. Leiskite tešlai atvėsti kitame dubenyje, nes priešingu atveju įmaišyti kiaušiniai sutirštės. Dubenyje suplakite visus kiaušinius ir nuolat maišydami dalimis įmaišykite į tešlą. Eklerų tešla turi lašėti nuo mentelių.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimui. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, kad eklerai nepriliptų. Iškepkite maždaug 11-12 cm ilgio eklerus. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Kiaušinį sutarkuokite smulkia tarka, sūrį sutarkuokite taip pat smulkiai. Susmulkinkite krapus. Įdarą sumaišykite, įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Įdarykite eklerus. Perpjaukite eklerus šonuose, ne iki galo, ir įdarykite įdaru.
Kategorijos