Užkandžių eklerai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Užkandžių eklerai

Šio patiekalo pavadinimas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "blykstė". Jis taip pavadintas dėl dviejų priežasčių: eklerai iškepa labai greitai, bet ir valgomi žaibiškai. Įdomu tai, kad šie pyragaičiai gali atlikti ne tik deserto funkciją, jei vietoj kremo įdarui naudosite ką nors kita - nesaldūs eklerai gali būti puikus greitas užkandis, lengvai paruošiamas ir lengvai valgomas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Užkandžių eklerai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.

Žingsnis 2

Užkandžių eklerai Žingsnis 2
Į tešlą įmuškite kiaušinius. Leiskite tešlai atvėsti kitame dubenyje, nes priešingu atveju įmaišyti kiaušiniai sutirštės. Dubenyje suplakite visus kiaušinius ir nuolat maišydami dalimis įmaišykite į tešlą. Eklerų tešla turi lašėti nuo mentelių.

Žingsnis 3

Užkandžių eklerai Žingsnis 3
Paruoškite kepimui. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, kad eklerai nepriliptų. Iškepkite maždaug 11-12 cm ilgio eklerus. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 4

Užkandžių eklerai Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Kiaušinį sutarkuokite smulkia tarka, sūrį sutarkuokite taip pat smulkiai. Susmulkinkite krapus. Įdarą sumaišykite, įpilkite majonezo ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Užkandžių eklerai Žingsnis 5
Įdarykite eklerus. Perpjaukite eklerus šonuose, ne iki galo, ir įdarykite įdaru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos