Publikavimo data: 2024-09-17
Užkandžių salotų tortas šventei
Rusiška šventė - tai ypatingas valgis, kuris paprastai trunka ilgai ir vyksta linksmai bei entuziastingai. Renginys taip pat išsiskiria gausiai padengtu stalu. Jis tiesiog lūžta nuo apetitą žadinančių ryškių skanėstų. Kiekviena šeimininkė stengiasi nustebinti svečius įvairiomis salotomis, karštaisiais patiekalais, pyragaičiais, desertais. Į savo šventinių receptų sąrašą įtraukite šį užkandžių tortą-salotas. Toks patiekalas tikrai patiks šeimai ir draugams. Jis ruošiamas paprastai, o gaunasi labai skanus ir originalus.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenėlių pyragėlius. Kepenis susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Į šią vientisą masę įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės. Druskos, pipirų pagal skonį. Išmaišykite. Dalimis supilkite miltus, vėl išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, semtuvėliu supilkite tešlą, tolygiai paskirstykite. Po 40-50 sekundžių apverskite ir kepkite, kol iškeps. Turėtų išeiti 5-6 maždaug 15 cm skersmens pyragaičiai.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus 5 minutes, kol jie taps auksiniai. Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir česnaką, tada sudėkite keptas daržoves. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite užkandžių salotų pyragą. Pirmąjį pyragą padėkite ant plokščios lėkštės, ištepkite majonezu. Užtepkite dalį įdaro. Uždenkite antrąjį pyragą ir pakartokite procedūrą. Taip pakaitomis išdėliokite visus pyragėlius su įdaru. Viršutinį sluoksnį gausiai aptepkite majonezu. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad užkandžių tortas-salotas gerai įsigertų.
Kategorijos