Publikavimo data: 2024-04-03
Užšaldyta dolma
Šaldyta dolma - tai dolma, gaminama iš šaldytų vynuogių lapų. Iš tikrųjų šviežių ir šaldytų vynuogių lapų skonis nelabai skiriasi. Be to, dolma iš šaldytų lapų paruošiama greičiau, nes nereikia ieškoti šviežių lapų. Užšaldytus lapus galima lengvai atitirpinti po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Atšildykite vynuogių lapus. Užšaldytus vynuogių lapus sudėkite į durklą su giliu dubeniu ir užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite nusausinti. Atskirkite lapus ir nupjaukite lapkočius.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą su svogūnais, ryžiais, smulkintomis šviežiomis žolelėmis ir sumaišykite. Tada įberkite džiovintų mėtų ir bazilikų, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite rankomis.
Žingsnis 3
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Padėkite vynuogių lapus ant stalo lygia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po truputį maltos mėsos. Uždenkite maltą mėsą užlenkdami viršutinį ir apatinį lapo kraštus. Tada uždenkite lapo šonais. Suvyniokite į ritinį. Taip suvyniokite visus lapus į mėsos faršą.
Žingsnis 4
Išvirkite dolmą. Ant keptuvės dugno sudėkite 1 ar 2 sluoksnius vynuogių lapų. Ant jų sudėkite dolmą ir stipriai prispauskite. Kad virdama dolma nesubyrėtų, prispauskite ją lėkšte. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir statykite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Paruoštą dolmą nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Kategorijos