Publikavimo data: 2024-04-08
Vafliai ant grietinės
Minkštus grietinės vaflius galima kepti naudojant elektrinę vaflinę. Grietinės vafliai vadinami Vienos vafliais. Šie vafliai yra purūs, kreminio skonio ir minkštos konsistencijos. Tirštus vaflius galima kepti vaflinėje be mielių. Dėl raugo tešla tampa oro dėl rauginimo medžiagos. Gaminimui reikės aukščiausios rūšies miltų, tačiau geros mitybos šalininkai šį ingredientą iš dalies gali pakeisti ryžių, kokosų ar migdolų miltais, kuriuose nėra glitimo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, suberkite vanilę ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Sudėkite grietinę ir išmaišykite. Miltų mišinį supilkite į kiaušinių ir grietinės mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Palikite pastovėti 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įjunkite vaflinę ir įkaitinkite ją. Šepetėliu patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu supilkite tešlą, išlyginkite, uždarykite dangtį ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vaflius padėkite atvėsti ant lėkštės.
Kategorijos