Vafliai ant grietinės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Vafliai ant grietinės

Minkštus grietinės vaflius galima kepti naudojant elektrinę vaflinę. Grietinės vafliai vadinami Vienos vafliais. Šie vafliai yra purūs, kreminio skonio ir minkštos konsistencijos. Tirštus vaflius galima kepti vaflinėje be mielių. Dėl raugo tešla tampa oro dėl rauginimo medžiagos. Gaminimui reikės aukščiausios rūšies miltų, tačiau geros mitybos šalininkai šį ingredientą iš dalies gali pakeisti ryžių, kokosų ar migdolų miltais, kuriuose nėra glitimo.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vafliai ant grietinės Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, suberkite vanilę ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Sudėkite grietinę ir išmaišykite. Miltų mišinį supilkite į kiaušinių ir grietinės mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Palikite pastovėti 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Vafliai ant grietinės Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įjunkite vaflinę ir įkaitinkite ją. Šepetėliu patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu supilkite tešlą, išlyginkite, uždarykite dangtį ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vaflius padėkite atvėsti ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos