Vafliai dujinėje vaflinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vafliai dujinėje vaflinėje

Norėdami kepti vaflius sovietinėje dujinėje vaflinėje, naudokite sviestą, o ne margariną. Nepaisant to, kad jų skonis kepant beveik nesiskiria, margarinas yra dirbtinai sukurtas produktas. O sovietiniuose receptuose jis buvo naudojamas kaip brangaus sviesto pakaitalas. Tikro sviesto sudėtyje yra grietinėlės arba nenugriebto pieno, ir jokie papildomi augaliniai riebalai neleidžiami. Tikro sviesto riebumas turi būti ne mažesnis kaip 72,5 proc.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vafliai dujinėje vaflinėje Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į minkštą sviestą supilkite cukrų ir išmaišykite maišytuvu. Supilkite miltus ir įmuškite kiaušinio trynį. Kruopščiai išmaišykite maišytuvu. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki oro putų, naudodami maišytuvą didžiausiu greičiu. Supilkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Vafliai dujinėje vaflinėje Žingsnis 2
Minkštus vaflius kepkite ant dujinės viryklės. Dar kartą išmaišykite nesutirštintą tešlą ir 1-2 valgomuosius šaukštus supilkite į formos dugno vidurį. Uždenkite ir lengvai prispauskite. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, apversdami formą. Iš karto po kepimo, kol vafliai karšti, susukite juos į vamzdelius, kūgelius ar krepšelius. Jei praleisite laiką, jie taps traškūs ir sulūš.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos