Publikavimo data: 2024-04-28
Vafliai dujinėje vaflinėje
Norėdami kepti vaflius sovietinėje dujinėje vaflinėje, naudokite sviestą, o ne margariną. Nepaisant to, kad jų skonis kepant beveik nesiskiria, margarinas yra dirbtinai sukurtas produktas. O sovietiniuose receptuose jis buvo naudojamas kaip brangaus sviesto pakaitalas. Tikro sviesto sudėtyje yra grietinėlės arba nenugriebto pieno, ir jokie papildomi augaliniai riebalai neleidžiami. Tikro sviesto riebumas turi būti ne mažesnis kaip 72,5 proc.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į minkštą sviestą supilkite cukrų ir išmaišykite maišytuvu. Supilkite miltus ir įmuškite kiaušinio trynį. Kruopščiai išmaišykite maišytuvu. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki oro putų, naudodami maišytuvą didžiausiu greičiu. Supilkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Minkštus vaflius kepkite ant dujinės viryklės. Dar kartą išmaišykite nesutirštintą tešlą ir 1-2 valgomuosius šaukštus supilkite į formos dugno vidurį. Uždenkite ir lengvai prispauskite. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, apversdami formą. Iš karto po kepimo, kol vafliai karšti, susukite juos į vamzdelius, kūgelius ar krepšelius. Jei praleisite laiką, jie taps traškūs ir sulūš.
Kategorijos