Publikavimo data: 2024-06-24
Vaflinis salotų pyragas
Jei negalite suteikti gražios formos sluoksniuotoms salotoms su kepimo žiedu (užkandis išsiplečia, sluoksniai susimaišo), pabandykite pagaminti vaflinį salotų pyragą. Vaflinių pyragaičių galima nusipirkti konditerijos prekių parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose. Dėl tokio sluoksnio patiekalas gaunasi sotesnis ir originalesnis. Vafliai gerai sutvirtina daržoves ir sugeria sulčių perteklių, todėl jos tampa dar švelnesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Morkas, burokėlius ir bulves su lupenomis virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (20-25 min.). Morkas nulupkite ir sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo tarkos.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu ant ugnies. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Surinkite vaflinį salotų pyragą. Išdėliokite sluoksniais: pirmasis vaflinis pyragas, majonezas, bulvės, majonezas. Toliau - antrasis pyragas, majonezas, agurkai, majonezas. Tada - trečiasis plakinys, majonezas, burokėliai, majonezas. Po to - ketvirta vaflinė plokštelė, majonezas, kiaušiniai, druska, pipirai, majonezas. Dedama penktoji plokštelė, majonezas, sūris, majonezas ir šeštoji pluta. Ją gausiai aptepkite majonezu. Iš ant viršaus esančių žalumynų padarykite įrėminimą. Į vidurį sudėkite tarkuotas morkas.
Kategorijos