Publikavimo data: 2024-04-02
Vaikiški keksiukai
Vaikų gimtadienis neįsivaizduojamas be saldumynų. Įprasta šventei paruošti tortą, tačiau saldus stalas tuo neapsiriboja. Vaikiški keksiukai yra puikus skanėstas vaikams. Atkreipti gimtadienio berniuko dėmesį galima puošti kremais, pabarstukais ir net valgomais piešiniais, vaizduojančiais animacinių filmų personažus. Svarbiausia - švieži ir natūralūs produktai, kad mažieji saldumynų mėgėjai gautų maistingųjų medžiagų. Rekomenduojame naudoti kaimišką grietinę, pieną, sviestą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą, leiskite šiek tiek atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite šiuos du ingredientus ir supilkite grietinę bei pieną. Kitame inde sumaišykite persijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą. Abu mišinius sumaišykite iki vientisos masės. Palikite tešlą 15 minučių.
Žingsnis 2
Pasiruoškite kepti keksiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supilkite tešlą į formeles, po vieną šaukštą tešlos į vieną formelę. Keksiukus kepkite apie 15-20 minučių, paruoštumą tikrinkite degtuku. Jei įsmeigus degtuką tešla prilimpa prie degtuko, keksiukas dar neparuoštas. Iškepusius keksiukus atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Kiaušinius ir grietinę supilkite į puodą, suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską tolygiai išmaišykite. Pastatykite ant vandens vonelės ir nuolat maišydami virkite kremą 15-20 minučių. Paruoštas kremas turi būti tirštas ir išlaikyti formą. Uždenkite dangčiu ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Atskirai išsukite sviestą. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite jį į grietinėlę ir suplakite. Paruoštą mišinį 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Papuoškite keksiukus kremu. Paimkite konditerinį maišelį ir supilkite į jį kremą. Ant atvėsusių keksiukų užtepkite kremo ir suformuokite gražią "kepurėlę".
Kategorijos