Publikavimo data: 2024-05-26
Vaisių grietinės pyragas
Smeetannik su vaisiais ir varške patiks visiems kepimo mėgėjams. Jį gana lengva paruošti. Tereikia paruošti tešlą ir įdarą. Tokį grietinės pyragą galima papildyti bet kokiomis uogomis, ypač skanu, jei derinsite rūgštynes su saldžiomis uogomis. Visapusiškas šio deserto skonis paskatins jį gaminti ne vieną kartą.
Žingsnis 1
250 g varškės išminkykite su sviestu, pienu ir cukrumi. Persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą mikseriu. Tada šiek tiek išminkykite rankomis. Tešla turi būti labai minkšta ir elastinga.
Žingsnis 2
Pyrago formą ištepkite augaliniu aliejumi arba naudokite pergamentą. Lengvai išminkykite tešlą, įdėkite ją į formą ir paskleiskite po paviršių, kad susidarytų apvadas.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą, gerai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile, sudėkite 200 g varškės, grietinę ir du šaukštus miltų, gerai išmaišykite, supilkite ant tešlos. Į įdarą sudėkite uogas. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos