Publikavimo data: 2024-05-19
Vaisių ir daržovių salotos
Vaisių ir daržovių salotos yra Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas. Jos gaminamos iš vaisių ir daržovių su specialiu pikantišku padažu. Šias salotas galima drąsiai priskirti sveiko maisto patiekalams, nes joms ruošti naudojami saulėje įdegę vaisiai ir daržovės, jų termiškai neapdorojant. Vaisių ir daržovių salotos gaunamos saikingai saldžios, negausios. Didelis skaidulinių medžiagų kiekis teigiamai veikia sveikatą. Šios salotos gali tapti kasdieniu patiekalu.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir vaisius. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Obuolį, apelsiną ir agurką supjaustykite mažais 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Į obuolius įpilkite citrinos sulčių, kad jie nepatamsėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ištirpinkite medų iki skystos būsenos, įspauskite į jį citrinos sulčių ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Supjaustytas daržoves ir vaisius sudėkite į gilų dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska. Supilkite padažą ir atsargiai išmaišykite. Palikite kelioms minutėms susigerti ir patiekite.
Kategorijos