Publikavimo data: 2025-08-18
Vaisių ir uogų želė su arbūzu
Gaivus vaisių želė desertas karštuoju vasaros sezonu patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Šio recepto privalumas - didelė vaisių įvairovė, taigi ir visiems reikalingi vitaminai. Jei norite, be šiame recepte pateiktų vaisių, galite pridėti ir bet kokių kitų.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų ir pastatykite sirupą ant viryklės. Tuo tarpu želatiną užpilkite 100 ml kambario temperatūros vandens ir palikite 10 minučių išbrinkti. Išspauskite pusę citrinos ir kartu su želatina supilkite į sirupą.
Žingsnis 2
Viską maišykite, kol visi ingredientai ištirps. Išjunkite dujas ir palikite 10 minučių atvėsti. Uždenkite dubenį folija, supilkite visus vaisius ir uogas, atsargiai išmaišykite ir supilkite želė sirupą.
Žingsnis 3
Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kol sutirštės. Kai želė bus paruošta, apverskite indą ant lentelės ar lėkštės ir atsargiai išimkite indą, saugodami, kad nepažeistumėte indo. Vaisių ir uogų želė paruošta.
Kategorijos