Publikavimo data: 2025-08-17
Vaisių PP salotos su salierais
Tinkama mityba - tai valgiaraštis su daug daržovių, vaisių, žalumynų. Juose gausu vitaminų ir maistinių skaidulų. Vaisiai valgomi sveiki, iš jų ruošiamos sultys, kokteiliai, užpilamos mišrainės ir salotos. Kadangi vaisiuose yra daug fruktozės, siekiant išlaikyti pusiausvyrą, rekomenduojama į valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių ir žalumynų. Siūlome išbandyti originalų vaisių salotų su salierais, rūgštynių lapais, riešutais ir linų sėmenimis receptą. Šiose salotose yra milžiniškas kiekis sveikatai reikalingų vitaminų, mineralų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynių lapus ir salierų stiebus. Supjaustykite juos atsitiktine tvarka, bet stenkitės, kad gabaliukai būtų vienodos formos ir dydžio.
Žingsnis 2
Paruoškite alyvuogių aliejų, Dižono garstyčias, citrinos sultis, medų ir muskatą. Sudėkite juos į dubenį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite obuolį ir atskirkite vynuogių kekę. Pradėkite dėlioti salotas lėkštėje. Pirmiausia išdėliokite rūgštynių lapus, tada salierus, obuolius ir vynuoges.
Žingsnis 4
Riešutus sutrinkite kočėlu. Salotas apliekite padažu ir apibarstykite granatų sėklomis, linų sėmenimis ir smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos