Publikavimo data: 2025-08-19
Vaisių salotos ant kefyro
Vaisių salotas ant kefyro galima paruošti iš bet kokių vaisių ir daržovių. Pasninko daržovių salotos yra labai skanios ir maistingos. Dėl sudėtyje esančių daržovių ingredientų jos puikiai tinka pasninko dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Greitos ir paprastos salotos ant greito paruošimo rankos, išgelbės tais atvejais, kai laiko maisto gaminimui yra mažai, o norisi ko nors skanaus ir švelnaus. Salotos ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite morkas. Pašalinkite uodegą. Morkas sutarkuokite vidutinio stambumo arba stambia tarka pagal pageidavimą.
Žingsnis 2
Nuplaukite obuolius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ant pjaustymo lentelės obuolį supjaustykite griežinėliais. Išimkite šerdį ir supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 3
Nulupkite bananų žievelę. Supjaustykite griežinėliais arba skersai ant pjaustymo lentelės. Supjaustyti bananai turi būti vidutinio storio.
Žingsnis 4
Paimkite plokščią lėkštę ir ant jos išdėliokite vaisius bei daržoves. Apibarstykite sezamo sėklomis ir įberkite linų sėmenų. Jei norite, įberkite žiupsnelį cukraus ir pabarstykite juo salotų viršų.
Žingsnis 5
Kambario temperatūros kefyrą supilkite į patogų indą. Įpilkite skysto medaus ir alyvuogių aliejaus. Padažą maišykite iki vientisos masės. Padažą užpilkite ant salotų.
Kategorijos