Publikavimo data: 2024-09-17
Vaisių salotos grietinės želė
Vaisių salotos - sultingas, skanus, sveikas, švelnus ir mažai kalorijų turintis desertas. Šios salotos ypatingos tuo, kad vietoj padažo yra švelni želė iš grietinės. Nustebinkite ir pradžiuginkite šiuo patiekalu savo šeimą ir draugus.
Žingsnis 1
Pamirkykite želatiną 100 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti 30 minučių.
Žingsnis 2
Konservuotus ananasus supjaustykite kubeliais arba stačiakampiais. Iš obuolių pašalinkite kotelį ir šerdį, mandarinus nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nuluptus bananus supjaustykite kubeliais. Visus supjaustytus vaisius sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi, kol pastarasis ištirps.
Žingsnis 4
Kai želatina išbrinks, pastatykite ant silpnos ugnies ir kaitinkite tol, kol želatina visiškai ištirps, nuolat maišydami. Jokiu būdu nevirkite ir nevirkite.
Žingsnis 5
Ištirpintą želatiną supilkite į grietinės masę ir gerai išmaišykite. Į supjaustytus vaisius supilkite grietinės ir želė mišinį ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Šaukštu sudėkite salotas į kremzles, dubenėlius arba palikite didelėje salotinėje. Dėkite salotas į šaldytuvą 2 valandoms, kad grietinės želė sustingtų.
Kategorijos