Publikavimo data: 2024-06-08
Vamzdeliai keptuvėje
Vafliniai vamzdeliai buvo vienas populiariausių sovietinių desertų. Mažai kas žino, kad vaflių raštas ne veltui primena bičių korį. Jo užduotis - neleisti įdarui ištekėti. Tačiau skanėstui nebūtina suteikti kortelių formą. Kai po ranka neturite vaflinės, saldžiųjų vamzdelių galite pasigaminti keptuvėje. Pagrindas kepamas ant sauso, šalto paviršiaus, o tada karštas susukamas į vamzdelius. Gaunasi skanu ir nelabai kaloringa. Juos galite užpildyti kremu, aplieti šokoladu arba patiekti su ledais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite cukrų, sviestą, vanilinį cukrų, baltymus iki vientisos masės. Supilkite pieną ir miltus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėgintuvėlius. Į keptuvės, kuri turi būti šalta, vidurį plonu sluoksniu dėkite šaukštą tešlos. Kepkite ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos. Išimkite mentele ir, kai bus karšti, susukite į vamzdelius. Tą patį padarykite su likusia tešla.
Kategorijos