Vaniliniai eklerai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Vaniliniai eklerai

Eklerai - iš Prancūzijos kilęs skanėstas. Tešla yra iš choux tešlos, įdaryta kremu. Įdaras gali būti sviesto, šokolado, grietinėlės, varškės ar vanilinio kremo. Prieš patiekdami vanilinius eklerus papuoškite cukraus pudra, šokolado glajumi, kokoso drožlėmis arba šviežios mėtos lapeliu - išmanus ir nepaprastai skanus desertas paruoštas! Patiekite su mėgstama arbata arba kava.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vaniliniai eklerai Žingsnis 1
Sumaišykite vandenį ir 100 ml pieno puode arba prikaistuvyje.

Žingsnis 2

Vaniliniai eklerai Žingsnis 2
Ištirpinkite augalinį aliejų piene ir vandenyje. Iš anksto persijokite miltus. Atsargiai supilkite visus miltus į keptuvę. Įberkite druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus.

Žingsnis 3

Vaniliniai eklerai Žingsnis 3
Nuolat maišykite tešlą, kol miltai susigers ir tešla taps vientisa. Nuimkite keptuvę arba puodą nuo ugnies.

Žingsnis 4

Vaniliniai eklerai Žingsnis 4
Puode sumaišykite likusį pieną ir grietinėlę. Įdėkite 3 šaukštus cukraus, vanilę ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite, kol ingredientai taps vientisi, ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 5

Vaniliniai eklerai Žingsnis 5
Perpilkite grietinėlę į gilų dubenį, šiek tiek atvėsinkite ir ištirpinkite sviestą grietinėlėje. Maišykite ingredientus, kol sviestas visiškai ištirps. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 40-60 minučių. Eklerų kremas paruoštas.

Žingsnis 6

Vaniliniai eklerai Žingsnis 6
Į gilų dubenį įmuškite vištienos kiaušinius ir juos suplakite.

Žingsnis 7

Vaniliniai eklerai Žingsnis 7
Eklerų tešlą perkelkite į gilų dubenį.

Žingsnis 8

Vaniliniai eklerai Žingsnis 8
Į tešlą įmuškite plaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Eklerų tešla paruošta.

Žingsnis 9

Vaniliniai eklerai Žingsnis 9
Kepimo popierių padėkite ant kepimo skardos. Naudodami tešlos įmautę sudėkite eklerus ant kepimo skardos.

Žingsnis 10

Vaniliniai eklerai Žingsnis 10
Kepkite eklerų pusgaminius 25-30 minučių.

Žingsnis 11

Vaniliniai eklerai Žingsnis 11
Atsargiai perpjaukite atvėsusius eklerų pusgaminius per pusę, užpildykite kremu ir sujunkite eklerų puseles.

Žingsnis 12

Užpildykite visas tuščias vietas kremu. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos