Publikavimo data: 2024-05-26
Vaniliniai eklerai
Eklerai - iš Prancūzijos kilęs skanėstas. Tešla yra iš choux tešlos, įdaryta kremu. Įdaras gali būti sviesto, šokolado, grietinėlės, varškės ar vanilinio kremo. Prieš patiekdami vanilinius eklerus papuoškite cukraus pudra, šokolado glajumi, kokoso drožlėmis arba šviežios mėtos lapeliu - išmanus ir nepaprastai skanus desertas paruoštas! Patiekite su mėgstama arbata arba kava.
Žingsnis 1
Sumaišykite vandenį ir 100 ml pieno puode arba prikaistuvyje.
Žingsnis 2
Ištirpinkite augalinį aliejų piene ir vandenyje. Iš anksto persijokite miltus. Atsargiai supilkite visus miltus į keptuvę. Įberkite druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
Žingsnis 3
Nuolat maišykite tešlą, kol miltai susigers ir tešla taps vientisa. Nuimkite keptuvę arba puodą nuo ugnies.
Žingsnis 4
Puode sumaišykite likusį pieną ir grietinėlę. Įdėkite 3 šaukštus cukraus, vanilę ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite, kol ingredientai taps vientisi, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Perpilkite grietinėlę į gilų dubenį, šiek tiek atvėsinkite ir ištirpinkite sviestą grietinėlėje. Maišykite ingredientus, kol sviestas visiškai ištirps. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 40-60 minučių. Eklerų kremas paruoštas.
Žingsnis 6
Į gilų dubenį įmuškite vištienos kiaušinius ir juos suplakite.
Žingsnis 7
Eklerų tešlą perkelkite į gilų dubenį.
Žingsnis 8
Į tešlą įmuškite plaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Eklerų tešla paruošta.
Žingsnis 9
Kepimo popierių padėkite ant kepimo skardos. Naudodami tešlos įmautę sudėkite eklerus ant kepimo skardos.
Žingsnis 10
Kepkite eklerų pusgaminius 25-30 minučių.
Žingsnis 11
Atsargiai perpjaukite atvėsusius eklerų pusgaminius per pusę, užpildykite kremu ir sujunkite eklerų puseles.
Žingsnis 12
Užpildykite visas tuščias vietas kremu. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos