Publikavimo data: 2025-08-18
Vaniliniai keksiukai su grietinėlės ir braškių įdaru
Patys skaniausi keksiukai, kokius man kada nors teko gaminti. Būtinai naudokite šį paprastą receptą.
Žingsnis 1
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol taps purus ir šviesus.
Žingsnis 2
Po vieną įmaišykite trynius ir gerai išplakite mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 3
Atskirai persijokite miltus į dubenį, suberkite kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite sausu plakikliu.
Žingsnis 4
Pieną pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Į kiaušinių ir aliejaus mišinį suberkite 1/3 miltų, maišykite mikseriu nedideliu greičiu, supilkite 1/2 pieno, dar kartą išmaišykite ir pakartokite (miltai-pienas-miltai).
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 12 dalių ir sudėkite į formeles. Įkaitinkite orkaitę iki 175-185 laipsnių ir kepkite keksiukus 20 minučių arba tol, kol dantų krapštukas bus sausas.
Žingsnis 6
Visiškai atvėsinkite. Peiliu arba grietinėlės plakiklio pagrindu išimkite apvalų keksiuko centrą. Į puodą sudėkite braškes ir 30 g cukraus, užvirinkite ir sutrinkite mikseriu iki vientisos masės. Įmaišykite vandenyje ištirpintą krakmolą. Nuolat maišykite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite. Braškių tyrele pripildykite keksiukus.
Žingsnis 7
Varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą sudėkite į maišytuvo dubenį. Plakite, kol ingredientai susijungs ir sutirštės. Atvėsinkite 20-30 minučių. Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį ir vamzdeliu užtepkite dangtelius ant keksiukų.
Kategorijos