Publikavimo data: 2025-08-20
Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir sviestiniu kremu
Keksiukas - tai mažas pyragas. Šie žavūs mažyčiai daiktai moka pakelti nuotaiką ir suteikti džiaugsmo. Dėl didelio sviesto kiekio recepte keksiukai būna neįtikėtinai švelnūs ir drėgni. Pačioje keksiuko širdyje yra skysto šokolado įdaras, o svarbiausia puošmena - tiršto sviesto kremo kepurėlė.
Žingsnis 1
Kambario temperatūros sviestą išsukite mikseriu su cukrumi iki purumo. Toliau plakdami mikseriu po vieną įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 2
Sumaišykite sausus ingredientus ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite mikseriu. Pabaigoje įpilkite pieno.
Žingsnis 3
Tešla pripildykite ⅔ keksiukų formelių. Atminkite, kad kepant tešla pakils. Keksiukus kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Žingsnis 4
Kol keksiukai kepa, paruoškite šokoladinį įdarą. Grietinėlę pašildykite beveik iki virimo temperatūros, bet neužvirinkite. Karštą grietinėlę supilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 5 minutes, tada maišykite, kol šokolado gabaliukai ištirps.
Žingsnis 5
Sviesto kremui maišytuvo dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą. Mišinį plakite iki standumo. Šaukštu supilkite kremą į vamzdelių maišelį su vamzdelių antgaliu.
Žingsnis 6
Peiliu išpjaukite atvėsusių keksiukų šerdį. Užpildykite skylutę šokoladiniu įdaru ir ant viršaus užtepkite sviestinio kremo gražia kepurėle. Papuoškite keksiuką, kaip norite.
Kategorijos