Publikavimo data: 2024-03-23
Vaniliniai sausainiai
Iš minimalaus kiekio paprastų ingredientų paruošiamas labai skanus vanilinis sausainis arbatai. Sausainiai yra švelnūs, saldūs ir kvapnūs. Be to, tokius sausainius labai lengva ir greita paruošti. Jei norite, į tešlą galite įmaišyti apelsino ar citrinos žievelės, vanilės ar cinamono. Sausainiai gaunasi rausvi, gražūs ir labai skanūs.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kepimo miltelius, druską ir suminkštintą sviestą. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į kiaušinių ir sviesto mišinį įmaišykite vanilę.
Žingsnis 3
Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tešla turi būti vientisa, be gumulėlių.
Žingsnis 5
Kepimo skardą ar kitą tinkamą formą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu paskirstykite tešlą. Kepkite sausainius 10-12 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės, palikite kelias minutes pastovėti ant kepimo skardos ir padėkite ant grotelių atvėsti. Išimkite sausainius iš pergamento ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos