Publikavimo data: 2025-08-19
Vanilinis pudingas
Vanilinis pudingas, kaip ir kitos šio patiekalo rūšys, į pasaulio virtuvę atkeliavo iš Anglijos. Tradicinis vanilinis pudingas patiekiamas kaip desertas, papuoštas plakta grietinėle, šviežiomis uogomis arba šokolado drožlėmis. Vaniliniam pudingui pagaminti reikės šviežio pieno, vanilino, krakmolo, žiupsnelio druskos ir cukraus. Vanilinis pudingas - puikus desertas Naujųjų metų išvakarėse ar per Kalėdas, taip pat bet kurią dieną, kai norite palepinti save ar artimuosius!
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 250 mililitrų pieno ir pastatykite ant ugnies. Ištirpinkite piene cukrų, kol jis ištirps, ir suberkite vanilę.
Žingsnis 2
Į likusį pieną įberkite žiupsnelį druskos ir krakmolo, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į puodą. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros.
Žingsnis 3
Gerai išmaišykite plakikliu, kad mišinys sutirštėtų.
Žingsnis 4
Šaukštu išpilstykite pudingą į indelius ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Patiekite atšaldytą. Mėgaukitės!
Kategorijos