Publikavimo data: 2025-08-19
Vanilinis pyragas su kokosų kremu
Šis švelnus pyragas skirtas visiems kokosų mėgėjams.
Žingsnis 1
Kreminės tešlos ingredientus (miltus, 70 g cukraus, raugą, 1 kiaušinį, magrariną) rankomis išminkykite iki vientisos tešlos, uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį kambario temperatūroje. Po to, kai tešla pailsės, ją dar kartą išminkykite.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įdėkite į aliejumi pateptą formą. Lengvai prispauskite kraštą ir kelis kartus šakute pabadykite pagrindą (kad tešla neišsipūstų ir neišsipūstų). Kepkite pagrindą 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje su karštu oru 12-15 minučių, kol pagrindas įgaus gražią aukso rudumo spalvą. Tada leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 3
Sumaišykite 4 kiaušinių trynius, 80 g cukraus, 200 ml grietinėlės, pieną, sviestą ir kukurūzų krakmolą.
Žingsnis 4
Užvirkite puode ir nuolat maišydami virkite apie 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite sviestą, kokoso drožles ir vanilę.
Žingsnis 5
Kremu aptepkite tešlos pagrindą ir leiskite visiškai atvėsti. Įdarui išplakite 300 ml grietinėlės, grietinėlės stabilizatoriaus (jei turite) ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus iki viršūnėlių ir paskirstykite ant torto. Dėkite tortą į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Kategorijos