Publikavimo data: 2024-04-17
Vanilinis zefyras
Vanilinis zefyras yra neįtikėtinai švelnus ir lengvas skanėstas, kuriuo mėgaujasi ir suaugusieji, ir vaikai. Jis ne tik labai skanus, bet ir naudingas. Jį galima valgyti net laikantis dietos, nes zefyrai laikomi mažai kalorijų turinčiu skanėstu. Jis padeda iš organizmo pašalinti toksinus, gerina kraujotaką, didina gyvybingumą. Desertą galima lengvai pasigaminti namuose. Pagrindinių recepto komponentų sąrašas nedidelis: cukrus, želė medžiaga (agaras, pektinas arba želatina), vanilė.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į 350 ml šilto vandens ir išmaišykite. Kaitinkite vandenį ir cukrų ant kaitlentės, kol pasidarys sirupas. Į sirupą supilkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įmaišykite zefyrus. Gautą skystį nukelkite nuo ugnies ir iš karto maišykite mikseriu 7 minutes. Įpilkite citrinos rūgšties, plakite dar 5 minutes. Plakant įmaišykite vanilę ir sodą, plakite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite zefyrus ir palikite, kad sustingtų. Tirštą zefyrų masę sudėkite į mažas formeles arba ant pergamento su vamzdelio maišeliu ir palikite sustingti 24 valandoms.
Kategorijos