Publikavimo data: 2024-04-05
Vanilinių džiūvėsėlių pyragas
Vanilinių džiūvėsėlių pyragas - skanus ir sveikas desertas. Jame yra mažiau nei ketvirtadalis puodelio cukraus. Tačiau kartu skanėstas gaunasi apetitiškas ir saldus. O svarbiausia, kad pyrago iš džiūvėsėlių nereikia kepti orkaitėje. Reikia tik viską paruošti, sumaišyti ingredientus ir palaukti, kol tortas bus pamirkytas grietinėlėje.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago mišinį. Sumaišykite smulkintus džiūvėsėlius, riešutus ir džiovintus vaisius. Mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ištirpinkite 100 g sviesto ir 100 g šokolado. Sudėkite į mišinį su riešutais, džiovintais vaisiais ir džiūvėsėliais. Kruopščiai išmaišykite, kol susidarys drėgnas šokolado ir riešutų mišinys.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Grietinę ir cukrų 2-3 minutes plakite mikseriu. Sudėkite varškę ir toliau plakite iki vientisos masės. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Sudėkite ją į grietinėlę, plakite mikseriu 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Į paruoštą formą sudėkite šokolado ir lazdyno riešutų mišinį, po to - kremą. Sluoksnių skaičius priklauso nuo formos dydžio. Uždenkite tortą maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad įsigertų.
Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš šaldytuvo. Paruoškite fondantą. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais. Sumaišykite 50 g šokolado, 50 g sviesto ir 2 valgomuosius šaukštus pieno. Mišinį ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Užpilkite fondantą ant pyrago. Palikite 15 minučių, kad šokoladas sustingtų.
Kategorijos