Vanilinių džiūvėsėlių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas - skanus ir sveikas desertas. Jame yra mažiau nei ketvirtadalis puodelio cukraus. Tačiau kartu skanėstas gaunasi apetitiškas ir saldus. O svarbiausia, kad pyrago iš džiūvėsėlių nereikia kepti orkaitėje. Reikia tik viską paruošti, sumaišyti ingredientus ir palaukti, kol tortas bus pamirkytas grietinėlėje.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
330 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas Žingsnis 1
Paruoškite pyrago mišinį. Sumaišykite smulkintus džiūvėsėlius, riešutus ir džiovintus vaisius. Mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ištirpinkite 100 g sviesto ir 100 g šokolado. Sudėkite į mišinį su riešutais, džiovintais vaisiais ir džiūvėsėliais. Kruopščiai išmaišykite, kol susidarys drėgnas šokolado ir riešutų mišinys.

Žingsnis 2

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Grietinę ir cukrų 2-3 minutes plakite mikseriu. Sudėkite varškę ir toliau plakite iki vientisos masės. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Sudėkite ją į grietinėlę, plakite mikseriu 1-2 minutes.

Žingsnis 3

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Į paruoštą formą sudėkite šokolado ir lazdyno riešutų mišinį, po to - kremą. Sluoksnių skaičius priklauso nuo formos dydžio. Uždenkite tortą maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad įsigertų.

Žingsnis 4

Vanilinių džiūvėsėlių pyragas Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš šaldytuvo. Paruoškite fondantą. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais. Sumaišykite 50 g šokolado, 50 g sviesto ir 2 valgomuosius šaukštus pieno. Mišinį ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Užpilkite fondantą ant pyrago. Palikite 15 minučių, kad šokoladas sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos