Publikavimo data: 2024-04-17
Varškės panna cotta
Apeninų pusiasalio šiaurėje prieš kelis šimtmečius buvo išrastas receptas, kuris dabar yra tradicinis Italijos gyventojams. Tai - panna cotta. Klasikiniame variante yra tik 4 produktai: dviguba grietinėlė, cukrus, vanilė ir želė sudarantis elementas (želatina, agaras). šiuolaikiniai virėjai nuolat tobulina desertą, kad nustebintų savo klientus naujais skoniais. Pavyzdžiui, jie prideda varškės. Varškės panna cotta nėra sunkiau paruošti nei įprastą desertą, su užduotimi gali susidoroti bet kuri šeimininkė.
Žingsnis 1
Išmirkykite želatiną. Į gilų dubenį supilkite 100 ml pieno. Sudėkite želatiną ir grietinėlę. Palikite išbrinkti 5 minutes. Tada pieno ir želatinos mišinį kaitinkite ant viryklės, kol kristalai visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Pagaminkite panna cotta. Varškę sumaišykite su vyšnių tyrele ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą ir dar kartą išmaišykite. Supilkite pieno ir želatinos mišinį ir išplakite grietinėlę. Produktus kruopščiai išmaišykite, kol gausis vientisa konsistencija. Supilkite masę į skaidrias stiklines ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Kategorijos