Varškės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Varškės pyragas

Varškės pyragas - skanus lengvo kreminio skonio desertas. Šiame recepte pateiktą varškės pyragą labai lengva paruošti, jo nereikia kepti ir jis puikiai išlaiko formą. Viršų papuošus vaisiais, uogomis ar sirupu, jis tampa sveika alternatyva parduotuvėje pirktiems saldumynams.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
341 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Varškės pyragas Žingsnis 1
Sumalkite sausainius. Tai galite padaryti naudodami blenderį, mėsmalę arba tiesiog sukdami juos kočėlu. 150 g sviesto įdėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 15 sekundžių. Sausainių trupinius sudėkite į gilų dubenį, suberkite 50 g cukraus ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite ant formos, kurioje bus formuojamas pyragas, dugno. Tešlos storis neturi reikšmės. Įdėkite formą į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Varškės pyragas Žingsnis 2
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį. Į atskirą dubenį supilkite želatiną su stikline vandens ir palikite išbrinkti. Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir vanilinį cukrų. Plakite pamažu įmaišydami granuliuotą cukrų. Toliau plakant pakaitomis įmaišyti grietinę ir sutrintą varškę. Plakite, kol sūrio mišinys taps vientisas.

Žingsnis 3

Varškės pyragas Žingsnis 3
Įkaitinkite dubenį su želatina iki 60-70 ℃ temperatūros. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Supilkite grietinėlę į švarų dubenį ir plakite iki putų. Supilkite grietinėlę į varškės masę ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite atvėsusią želatiną ir dar kartą išmaišykite mišinį. Proceso metu ji gali šiek tiek nusėsti.

Žingsnis 4

Varškės pyragas Žingsnis 4
Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo ir supilkite į ją gautą varškės masę. Padėkite pyragą į šaldytuvą 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos