Publikavimo data: 2024-03-25
Varškės pyragas
Varškės pyragas - skanus lengvo kreminio skonio desertas. Šiame recepte pateiktą varškės pyragą labai lengva paruošti, jo nereikia kepti ir jis puikiai išlaiko formą. Viršų papuošus vaisiais, uogomis ar sirupu, jis tampa sveika alternatyva parduotuvėje pirktiems saldumynams.
Žingsnis 1
Sumalkite sausainius. Tai galite padaryti naudodami blenderį, mėsmalę arba tiesiog sukdami juos kočėlu. 150 g sviesto įdėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 15 sekundžių. Sausainių trupinius sudėkite į gilų dubenį, suberkite 50 g cukraus ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite ant formos, kurioje bus formuojamas pyragas, dugno. Tešlos storis neturi reikšmės. Įdėkite formą į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį. Į atskirą dubenį supilkite želatiną su stikline vandens ir palikite išbrinkti. Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir vanilinį cukrų. Plakite pamažu įmaišydami granuliuotą cukrų. Toliau plakant pakaitomis įmaišyti grietinę ir sutrintą varškę. Plakite, kol sūrio mišinys taps vientisas.
Žingsnis 3
Įkaitinkite dubenį su želatina iki 60-70 ℃ temperatūros. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Supilkite grietinėlę į švarų dubenį ir plakite iki putų. Supilkite grietinėlę į varškės masę ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite atvėsusią želatiną ir dar kartą išmaišykite mišinį. Proceso metu ji gali šiek tiek nusėsti.
Žingsnis 4
Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo ir supilkite į ją gautą varškės masę. Padėkite pyragą į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos