Publikavimo data: 2024-06-09
Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla
Smėlio pyragas yra vienas skaniausių kepinių. Jis gaminamas iš ypatingos rūšies tešlos ir taip vadinamas todėl, kad jo konsistencija primena natūralų smėlį - lengvas, purus ir trapus. Smėlio tešlos pyragai yra gražios, reprezentatyvios išvaizdos ir kepami su įvairiais įdarais.
Žingsnis 1
Pasigaminkite pagrindą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sutarkuokite sviestą stambia tarka ir sumaišykite su miltais. Sviestą ir miltus sutrinkite iki smulkių trupinių. Išplakite kiaušinį su cukrumi ir supilkite į miltų mišinį. Užminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą sudėkite į formą, suformuodami aukštus šonus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę, grietinę, trynius, cukrų, manų kruopas, vanilinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Įdarą paskirstykite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 25 minutes 180C temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite suflė: baltymus sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki standžių viršūnių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir ant viršaus supilkite baltymus. Kepkite dar 20 minučių 140C temperatūroje.
Kategorijos