Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla

Smėlio pyragas yra vienas skaniausių kepinių. Jis gaminamas iš ypatingos rūšies tešlos ir taip vadinamas todėl, kad jo konsistencija primena natūralų smėlį - lengvas, purus ir trapus. Smėlio tešlos pyragai yra gražios, reprezentatyvios išvaizdos ir kepami su įvairiais įdarais.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla Žingsnis 1
Pasigaminkite pagrindą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sutarkuokite sviestą stambia tarka ir sumaišykite su miltais. Sviestą ir miltus sutrinkite iki smulkių trupinių. Išplakite kiaušinį su cukrumi ir supilkite į miltų mišinį. Užminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą sudėkite į formą, suformuodami aukštus šonus.

Žingsnis 2

Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę, grietinę, trynius, cukrų, manų kruopas, vanilinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Įdarą paskirstykite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 25 minutes 180C temperatūroje.

Žingsnis 3

Varškės pyragas su džiūvėsėlių tešla Žingsnis 3
Paruoškite suflė: baltymus sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki standžių viršūnių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir ant viršaus supilkite baltymus. Kepkite dar 20 minučių 140C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos