Publikavimo data: 2025-08-18
Varškės sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Šie sausainiai yra labai skanūs, nes gaminami iš varškės tešlos su džiovintais vaisiais, riešutais ir kitais džiovintais vaisiais bei uogomis, kurie suteikia dar daugiau skonio ir konsistencijos. Gamindama naudojau sultenes, graikinius riešutus ir džiovintas vyšnias, tačiau juos galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais, riešutais, džiovintomis uogomis ir daržovėmis, cukruotais vaisiais ir pan. Dar vienas patarimas: nedarykite sausainių storų, storesnių nei 1 cm.
Žingsnis 1
Sultanas užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Varškę sutrinkite šakute. Jei jūsų varškė yra ne briketų pavidalo, o trupininė, šį veiksmą praleiskite.
Žingsnis 3
Į varškę suberkite cukraus granules ir suminkštintą sviestą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tada suberkite kepimo miltelius, vanilę, miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 6
Nusunkite vandenį nuo sultenių ir sudėkite jas į tešlą, taip pat sudėkite virtas vyšnias ir susmulkintus graikinius riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite pailgus 1 cm storio sausainius. Dėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Kategorijos