Publikavimo data: 2024-04-28
Varškės sūrio štrudelis
Strudelis - tai iš neraugintos, plonai iškočiotos ir ištemptos tešlos kepamas vyniotinis su vaisių, daržovių ar uogų įdaru. Šiam pyragui nėra griežtų įdaro pasirinkimo reikalavimų. Norėdami išlaikyti figūrą, sluoksniuotos tešlos štrudelį galite paruošti su varške. Kad desertas būtų sultingas ir orus, geriau naudoti mielinę sluoksniuotą tešlą. Jos šaldytos galite nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę su cukrumi, vanile, vienu kiaušiniu.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį ir iškepkite. Atšildytą sluoksnį ant kepimo skardos šiek tiek ištempkite rankomis, patepkite sviestu. Ant viršaus sudėkite įdarą. Antrąjį sluoksnį supjaustykite 3-4 cm pločio juostelėmis. Jas tolygiai sudėkite ant įdaro. Viršų aptepkite likusiu kiaušiniu. Pirštais arba šakutės galiuku lengvai suspauskite pyrago kraštus. Varškės štrudelį kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos