Publikavimo data: 2025-08-17
Varškės užkandis ant skrebučių su ridikėliais ir įvairiais riešutais
Varškės užkandis ant skrebučių su ridikėliais ir įvairiais yra Europos virtuvės patiekalas. XV a. Europoje buvo sugalvota kaip užkandį patiekti nedideles užtepėles su skrebučiais. Į šias užtepėles įėjo varškė, mėsa, vaisiai, daržovės ir daugelis kitų maisto produktų. Viena iš užtepėlių rūšių yra varškės užtepėlė su ridikėliais ir riešutais. Varškė suteikia švelnią tekstūrą, ridikėliai - pikantišką skonį, o riešutai - traškumą.
Žingsnis 1
Paskrudinkite skrudintos duonos riekes ant grilio keptuvės, kol jos taps traškios. Varškę sutrinkite šakute arba sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Ridikėlius sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į varškę. Įdėkite smulkintų riešutų, pieno, druskos ir cukraus pagal skonį. Gerai išmaišykite, kad druska ir cukrus ištirptų.
Kategorijos