Publikavimo data: 2025-08-20
Vasario 14 d. Bento pyragas visiems mėgėjams
Valentino dienos bento pyragas - romantiška dovana arba Valentino atviruko pakaitalas. Kadangi tai 300-500 g sveriantis mini pyragas, jam reikės nedaug ingredientų. Tokio skanaus pateikimo užteks dviems žmonėms, o to reikia įsimylėjusiai porai. Tortus galima pamirkyti bet kokiame sirupe ar kavoje, o į kremą galima įmaišyti maistinių dažų. Tokie tortai pasižymi nedideliu nerūpestingumu, todėl galite nesijaudinti, jei kas nors nepavyks surinkimo ir puošimo metu.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Kiaušinius plakite mikseriu lėtu greičiu 2 minutes. Vis dar veikiant maišytuvui, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite dar 5 minutes. Į kiaušinius suberkite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Sviestą ir šokolado drožles ištirpinkite karštame piene, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite pieną į likusius ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Kai pyragas atvės, perpjaukite jį į 4 lygias dalis ir iš kiekvienos išpjaukite apskritimą.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą sluoksniavimui ir išlyginimui. Sumaišykite kreminį sūrį su grietinėle, plakite mikseriu iki vientisos masės, po truputį berdami cukraus pudrą, 3 minutes. Kitame dubenyje tokiu pat būdu išsukite kreminį sūrį su sviestu ir cukraus pudra.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Kiekvieną torto sluoksnį patepkite kremu ir dėkite vieną ant kito. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Praėjus šiam laikui, visus torto šonus aptepkite išlyginamuoju kremu. Dar valandai įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos