Publikavimo data: 2025-08-17
Vasario 14 d. laimės sausainiai
Šis receptas - neįprastas desertas, atkeliavęs pas mus iš Azijos. Šio patiekalo ypatumas - tai mažas popierėlis su likimu, kuris yra trapaus sausainio viduje. Desertą nesunku paruošti, o kartu jis gaunasi labai skanus ir įdomus. O jei norite sausainius paįvairinti, papuoškite juos šokoladiniu glajumi. Tokiu atveju desertas pasirodys dar originalesnis. Paruošti sausainiai bus puiki dovana Valentino dienos proga. Ji ne tik pradžiugins, bet ir nustebins jūsų artimuosius.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Paimkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto, supjaustykite jį nedideliais gabalėliais ir perkelkite į puodą. Po to puodą pastatykite ant vidutinės ugnies. Sviestą ištirpinkite, tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į atskirą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir mikseriu išplakite juos iki purumo. Tada atsargiai į dubenį suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite iki vientisos masės. Į paruoštą masę supilkite atvėsusį sviestą ir suberkite miltus, kruopščiai išmaišykite. Tešlą atidėkite į šalį 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite sviestu. Tada dėkite tešlą ant kepimo skardos ir formuokite iš jos nedidelius blynelius. Gautus ruošinius dėkite į orkaitę. Kepkite sausainius apie 8-10 minučių. Per tą laiką jų kraštai turėtų įgauti rudą spalvą. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės, greitai įdėkite fortūną į biskvito centrą. Kol tešla dar karšta ir lanksti, užlenkite ją, kraštus suartindami.
Kategorijos