Vasario 14 d. laimės sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vasario 14 d. laimės sausainiai

Šis receptas - neįprastas desertas, atkeliavęs pas mus iš Azijos. Šio patiekalo ypatumas - tai mažas popierėlis su likimu, kuris yra trapaus sausainio viduje. Desertą nesunku paruošti, o kartu jis gaunasi labai skanus ir įdomus. O jei norite sausainius paįvairinti, papuoškite juos šokoladiniu glajumi. Tokiu atveju desertas pasirodys dar originalesnis. Paruošti sausainiai bus puiki dovana Valentino dienos proga. Ji ne tik pradžiugins, bet ir nustebins jūsų artimuosius.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
318 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Vasario 14 d. laimės sausainiai Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Paimkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto, supjaustykite jį nedideliais gabalėliais ir perkelkite į puodą. Po to puodą pastatykite ant vidutinės ugnies. Sviestą ištirpinkite, tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Vasario 14 d. laimės sausainiai Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į atskirą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir mikseriu išplakite juos iki purumo. Tada atsargiai į dubenį suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite iki vientisos masės. Į paruoštą masę supilkite atvėsusį sviestą ir suberkite miltus, kruopščiai išmaišykite. Tešlą atidėkite į šalį 15 minučių.

Žingsnis 3

Vasario 14 d. laimės sausainiai Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite sviestu. Tada dėkite tešlą ant kepimo skardos ir formuokite iš jos nedidelius blynelius. Gautus ruošinius dėkite į orkaitę. Kepkite sausainius apie 8-10 minučių. Per tą laiką jų kraštai turėtų įgauti rudą spalvą. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės, greitai įdėkite fortūną į biskvito centrą. Kol tešla dar karšta ir lanksti, užlenkite ją, kraštus suartindami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos