Publikavimo data: 2024-06-16
"Vasaros skonio" pyragas
Šis lengvas ir lengvas pyragas man yra tikras vasaros simbolis. Jam gaminti naudojau savo sodybos uogas, bet jis bus toks pat skanus ir su šaldytomis uogomis. Ne per saldus, su lengva rūgštele, jis tikrai patiks jums ir taps vienu mėgstamiausių.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą ir cukrų išplakite mikseriu dideliu greičiu. Sudėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite. Palaipsniui išminkykite tešlą su miltais. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite į 0,5-0,7 mm storio apskritimą ir padėkite ant kepimo indo dugno. Tešlą subadykite šakute ir 10-15 min. padėkite į šaldiklį. Taip užtikrinama, kad paruošto pyrago tešla geriau išlaikytų formą.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite įdarą. Grietinę, kiaušinius ir cukrų sumaišykite plaktuvu. Galiausiai suberkite kukurūzų krakmolą ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pyrago pagrindą 15 minučių pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 5
Išimkite pyrago pagrindą iš orkaitės ir tolygiai paskleiskite nuplautas uogas, pvz., vyšnias. Žinoma, prieš tai reikia pašalinti kauliukus. Ant uogų paskleiskite įdarą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 min. Pyragas bus paruoštas, kai įdaras sutirštės.
Kategorijos