"Vasaros skonio" pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

"Vasaros skonio" pyragas

Šis lengvas ir lengvas pyragas man yra tikras vasaros simbolis. Jam gaminti naudojau savo sodybos uogas, bet jis bus toks pat skanus ir su šaldytomis uogomis. Ne per saldus, su lengva rūgštele, jis tikrai patiks jums ir taps vienu mėgstamiausių.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Vasaros skonio" pyragas Žingsnis 1
Minkštą sviestą ir cukrų išplakite mikseriu dideliu greičiu. Sudėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite. Palaipsniui išminkykite tešlą su miltais. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Tešlą iškočiokite į 0,5-0,7 mm storio apskritimą ir padėkite ant kepimo indo dugno. Tešlą subadykite šakute ir 10-15 min. padėkite į šaldiklį. Taip užtikrinama, kad paruošto pyrago tešla geriau išlaikytų formą.

Žingsnis 3

"Vasaros skonio" pyragas Žingsnis 3
Dabar paruoškite įdarą. Grietinę, kiaušinius ir cukrų sumaišykite plaktuvu. Galiausiai suberkite kukurūzų krakmolą ir vėl gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

"Vasaros skonio" pyragas Žingsnis 4
Pyrago pagrindą 15 minučių pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę.

Žingsnis 5

"Vasaros skonio" pyragas Žingsnis 5
Išimkite pyrago pagrindą iš orkaitės ir tolygiai paskleiskite nuplautas uogas, pvz., vyšnias. Žinoma, prieš tai reikia pašalinti kauliukus. Ant uogų paskleiskite įdarą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 min. Pyragas bus paruoštas, kai įdaras sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos