Publikavimo data: 2025-08-18
Veganiškas pyragas su karameliniais obuoliais ir riešutais
Obuolių ir riešutų derinys dažnai naudojamas desertuose ir yra labai populiarus. Jų derinį galima rasti beveik visose pasaulio virtuvėse. Obuoliai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki dėl juose esančio pektino, skaidulų ir vitamino C. Obuolių galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, jie nebrangūs. Dėl riešutų, kurie yra naudingi žmogui dėl juose esančios elaginės rūgšties ir omega-3 riebalų rūgščių, šis pyragas tiks veganams ir pasninkaujantiems. Švelni drėgna tešla su tarkuotais obuoliais ir obuolių skiltelėmis graikinių riešutų karamelėje padaro šio pyrago skonį tiesiog nepamirštamą.
Žingsnis 1
Susmulkinkite riešutus (peiliu, smeigtuku arba sumaišykite) ir sumaišykite su puse cukraus. Paskirstykite ant formos dugno, ant viršaus uždėkite vieną griežinėliais supjaustytą obuolį.
Žingsnis 2
Sutarkuokite likusius du obuolius, sumaišykite su obuolių actu, likusiu cukrumi ir augaliniu aliejumi. Supilkite miltų, sodos ir prieskonių mišinį ir šaukštu išminkykite tirštą tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą užtepkite ant formoje esančių obuolių skiltelių, išlyginkite šaukštu ir pašaukite formą į orkaitę. Kepkite 30 minučių, kol išdžius. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos